top of page

Cornflower gin

Opdateret: 29. okt. 2020

Denne særlige danske perle er resultatet af kokken Kims Dahl store passion for krydderier. Kornblomsten har sin helt egen og meget karakteristiske smag, du er ikke i tvivl om smagen, når først du har smagt den. Cornflower er rund, blød og fløjels-agtig med en let sødme. Den giver fornemmelser af noget hjemligt og trygt genfortalt på en helt ny facon. Når kun de bedste botanicals møder et destilleri (Nordisk Brænderi) som er én af de få med egen vandboring, så bliver resultatet intet mindre en perfekt. Af kæmpe respekt for Kim og hans virksomhed Mandala, får krydderierne - de botanicals som Cornflower er destilleret på en særlig og central plads her.


Botanicals

Blå kornblomst Letkrydret friskhed fra Albanien

Angelikarod Bittersød krop fra Bulgarien

Enebær Selvfølgelighed fra Kosovo

Ingefær Varm elegance fra Indien

Appelsinskal Frisk frugtighed fra Ghana

Muskatblomme Aromatisk sødme fra Indien

Kardemomme Kølig finesse fra Guatemala

Rosa peber Elegant sødme fra Brasilien

Nellike Krydret fylde fra Madagaskar

Rosmarin Fyldig grannote fra Spanien

Citrongræs Frisk aroma fra Uganda

Koriander Krydrede citrusnoter fra Østrig


Nå jeg præsenteres for en ny gin, smager jeg altid på den neat (altså helt uden noget og gerne tempereret). Herved finder jeg frem til, hvad den givne gin kan og hvor jeg synes den vil hen smagsmæssigt.


Jeg synes denne Cornflower gør sig allerbedst i sine rene form – Altså neat. Jeg var dog så heldig at få fat i én af de sidste Tro Håb & Sodavand, hvor brusen kommer fra en naturlig gæring og ikke kunstig tilsat kulsyre. Denne vand er dog ikke længere til at få, så jeg anbefaler derfor Fentimans Connoisseurs Tonic. Cornflower er helt klar, og er kun farvet på nogle af mine billede grundet glassets farvede bund.


Opskrift:

En del Cornflower gin

To til tre dele tonic (Tro Håb & Sodavand -Fentimans Connoisseurs Tonic )

En lille kvist timian fra haven

Og en masse is35 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page