Cornflower gin
Opdateret: 29. okt. 2020
Denne særlige danske perle er resultatet af kokken Kims Dahl store passion for krydderier. Kornblomsten har sin helt egen og meget karakteristiske smag, du er ikke i tvivl om smagen, når først du har smagt den. Cornflower er rund, blød og fløjels-agtig med en let sødme. Den giver fornemmelser af noget hjemligt og trygt genfortalt på en helt ny facon. Når kun de bedste botanicals møder et destilleri (Nordisk Brænderi) som er én af de få med egen vandboring, så bliver resultatet intet mindre en perfekt. Af kæmpe respekt for Kim og hans virksomhed Mandala, får krydderierne - de botanicals som Cornflower er destilleret på en særlig og central plads her.
Botanicals
Blå kornblomst Letkrydret friskhed fra Albanien
Angelikarod Bittersød krop fra Bulgarien
Enebær Selvfølgelighed fra Kosovo
Ingefær Varm elegance fra Indien
Appelsinskal Frisk frugtighed fra Ghana
Muskatblomme Aromatisk sødme fra Indien
Kardemomme Kølig finesse fra Guatemala
Rosa peber Elegant sødme fra Brasilien
Nellike Krydret fylde fra Madagaskar
Rosmarin Fyldig grannote fra Spanien
Citrongræs Frisk aroma fra Uganda
Koriander Krydrede citrusnoter fra Østrig
Nå jeg præsenteres for en ny gin, smager jeg altid på den neat (altså helt uden noget og gerne tempereret). Herved finder jeg frem til, hvad den givne gin kan og hvor jeg synes den vil hen smagsmæssigt.
Jeg synes denne Cornflower gør sig allerbedst i sine rene form – Altså neat. Jeg var dog så heldig at få fat i én af de sidste Tro Håb & Sodavand, hvor brusen kommer fra en naturlig gæring og ikke kunstig tilsat kulsyre. Denne vand er dog ikke længere til at få, så jeg anbefaler derfor Fentimans Connoisseurs Tonic. Cornflower er helt klar, og er kun farvet på nogle af mine billede grundet glassets farvede bund.
Opskrift:
En del Cornflower gin
To til tre dele tonic (Tro Håb & Sodavand -Fentimans Connoisseurs Tonic )
En lille kvist timian fra haven
Og en masse is
